menü

9. Sanatın Ustaları Lefkoşa’da

Kan vere eit bilete av tekst   May be an illustration of Superman   May be a doodle of tekst    May be a doodle of tekst     May be pop art of Superman og tekst    May be a doodle of tekst                           

Arkhe, kapsamlı bir arşiv ve koleksiyon çalışmasıyla 9. Sanat’ın, yani çizgi romanın ustalarını Lefkoşa’da bir araya getiriyor. Sergide, Amerika’dan İngiltere’ye, İtalya’dan Türkiye’ye, Fransa’dan Japonya’ya çizgi romanın farklı coğrafyalardaki tür ve biçimleri orijinal parçaların eşliğinde izleyici ile buluşuyor.

Platin Çağ, Altın Çağ, Atom Çağı, Gümüş Çağ, Bronz Çağ ve Bakır Çağı kapsayan 110 yıllık çizgi roman evresine ait orijinal çizimler, eskizler, gazete bantları, çizgi romanlar, imzalı kapaklar, figürler, çizgi roman temalı koleksiyonluklar, film uyarlamalarına ait parçalar ve üç yüzün üzerinde eser, üç ay boyunca Lefkoşa’da meraklısıyla buluşuyor.
Altı koleksiyondan özenli bir tarama ile seçilmiş eserler, Arkhe Arabahmet Kültür Evi içerisindeki üç odada sergilenecek.
Serginin devam ettiği süre boyunca, çizim ve karakter tasarım atölyeleri, çizgi roman tarihi ve kültürü üzerine söyleşiler ve her Cumartesi, Fantastik Türk Filmleri de izleyici ile buluşacak.
Sergi 11 Ekim 2024 Cuma günü, saat 19.30’da açılıyor. Açılış gecesinde çizim standlarının yanı sıra Fatih Yürür ve Hakan Tunga Kalkan’ın usta çizer Aslan Şükür üzerine hazırladıkları Altın Fırçalı Adam: Bir Aslan Şükür Belgeseli de gösterilecek.